Skal varmepumpen være med til at varme din bolig op?

Varmepumper kan stort set bruges over alt

Vil du gerne i gang med en energivenlig renovering af din bolig eller savner du bare en alternativ og økonomisk fornuftig opvarmningsmulighed og synes du, at varmepumper lyder som en interessant mulighed? Så bør du læse med her.

I denne artikel vil vi give nogle gode råd til, hvordan du får sådanne varmepumper er installeret, hvis det viser sig, at være en fornuftig løsning for dig..

Læs med her, hvis det har vakt din interesse.

Installeringen følger – næsten altid – med i prisen

Det er først og fremmest vigtigt at slå fast, at installeringen af de nye varmepumper ofte følger med i prisen, når du køber dem. Det skyldes som udgangspunkt, at det faktisk er lovpligtigt at varmepumper bliver installeret af en autoriseret installatør.

Derfor skal du heller ikke gå og være så bekymret for, hvordan du egentlig får dine varmepumper installeret.

Du skal mere overveje, af hvilken virksomhed du egentlig køber dine varmepumper af og om det hele er inkluderet i det tilbud, som du naturligvis modtager, inden du sætter gang i opgaven med at få installeret varmepumpe i din bolig.

Der er et stort udvalg

Der er en del virksomheder at vælge mellem, hvis du gerne vil have en varmepumpe installeret i din egen bolig. Prøv at finde frem til den billigste på markedet i dag. Men tag samtidig et godt kig på nogle kundeanmeldelser for at sikre dig at denne virksomhed egentlig også er rigtig god til deres arbejde. Du skulle nødig købe din varmepumpe så billigt, er at den går i stykker efter kort tid eller ikke lever op til den forventede ydelsesevne og dermed besparelse.

Elpriserne stiger – kan varmepumper stadig betale sig?

Lige i øjeblikket er et af tvivlsspørgsmålene for mange, i forbindelse med installation af en varmepumpe, de støt stigende elpriser. Da varmepumperne drives af el, vil en stigende elpris naturligvis kunne lægge en begrænsning på den mulige økonomiske fordel ved at skifte til en varmepumpe som opvarmningsenhed.

Men for mange vil besparelsen ved en varmepumpe stadig overstige den merpris, der er på el i øjeblikket. Så for de fleste vil svaret være: Ja, en varmepumpe kan stadig betale sig. Men det er naturligvis noget, som man bør få foretaget en beregning på, inden man laver skiftet i opvarmningsform.

Herudover gælder det naturligvis også om at få den bedst mulige pris på sit indkøb af el. Det kan du bl.a. få hjælp til via elprisoversigten.dk.

Vælg den rigtige type varmepumpe

Når vi taler om varmepumper taler vi som udgangspunkt om flere forskellige typer. Der er luft-til-luft, luft-til-vand samt jordvarme.

Hvilken type du skal vælge handler ganske enkelt om dit behov. Taler vi om et mindre fritidshus eller opvarmning af mindre rum er det typisk luft-til-luft varmepumpen, som vil være det rigtige valg. Skal du derimod både kunne opvarme selve huset samt dit forbrugsvand er det enten luft-til-vand eller jordvarmeanlægget, som vi skal have fat i.

Alt dette kan du blive meget klogere på ved at besøge varmepumpeoversigten.dk, hvor de forskellige typer varmepumper gennemgås i detaljer. Her kan du også få et godt tilbud på din nye varmepumpe.

For mange som enten opvarmer vha. elvarme eller eget fyr, vil overgangen til en varmepumpe kunne vise sig at være et ganske fornuftigt valg. Teknologien er i dag ganske velkendt og velafprøvet og forholdsvis simple beregninger vil hurtigt kunne vise, om en varmepumpe er noget for dig.

Disclaimer

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*